Макрон назвав рішення США про запровадження тарифів на метал «незаконним»

Макрон назвав рішення США про запровадження тарифів на метал «незаконним»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон в четвер "висловив жаль" у зв'язку з тим, що США намагаються запровадити жорсткі тарифи на імпорт сталі та алюмінію з Європейського Союзу, також він оголосив це рішення "незаконним".

Про це повідомляє AFP.

"Це рішення не відповідає міжнародному торгівельному праву, тому це є незаконним", - сказав Макрон.

"Я висловлюю жаль з приводу американського рішення… ми будемо дотримуватися європейської позиції", - заявив французький президент, вказавши, що ця позиція відповідатиме міжнародному праву.

"Я думаю, що це рішення є помилкою у багатьох відношеннях, оскільки воно відповідає існуючим міжнародним диспропорціям найгіршим чином - шляхом розриву зв’язків та створення економічного націоналізму», - вказав Макрон.

Читайте також: У США попередили, що "металеві" пільги для ЄС зникнуть опівночі

За його словами, «націоналізм - це війна». «Саме це було в 30-х роках", - додав він.

Також на рішення США ввести тарифи на метал у Парижі відреагував Генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку Ангел Гуррія, закликавши підтримувати багатосторонність.

"Ми знаходимося в критичний момент не тільки для майбутнього багатостороннього співробітництва, але і планети загалом", - сказав він у своїй промові.

"Нам потрібно зберегти багатостороннє співробітництво, оскільки це єдиний шлях уперед, коли ми все більше стикаємося з глобальними проблемами, тому ми не знаємо, що таке кордони", - наголосив він.

Як відомо, адміністрація Дональда Трампа з 1 червня запровадила додаткові тарифи на імпорт алюмінію і сталі для країн-партнерів по угоді NAFTA (Канади і Мексики), а також Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-