У США попередили, що

У США попередили, що "металеві" пільги для ЄС зникнуть опівночі

Укрінформ
Адміністрація Дональда Трампа з 1 червня запровадить додаткові тарифи на імпорт алюмінію і сталі для країн-партнерів по угоді NAFTA (Канади і Мексики), а також Європейського Союзу.

Про це міністр торгівлі США Вілбур Росс заявив під час телефонного брифінгу у четвер, повідомляє інформагентство Reuters.

"25-відсотковий тариф на імпорт сталі та 10-відсотковий тариф на імпорт алюмінію з ЄС, Канади та Мексики набере чинності опівночі у п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

Водночас міністр заявив, що Вашингтон "з нетерпінням чекає на продовження переговорів з Канадою і Мексикою з одного боку та з Європейською комісією з іншого, оскільки є інші питання, які також потрібно вирішити".

У свою чергу видання зазначає, що запровадження у США після двомісячного відтермінування тарифів на імпорт алюмінію та сталі з Канади, Мексики та ЄС "створить підгрунтя для потенційної торговельної війни з провідними союзниками Америки".

Читайте також: Трамп сьогодні оголосить про запровадження мит на сталь і алюміній з Європи - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента Трампа на початку року заявила про запровадження додаткових тарифів на імпорт сталі та алюмінію. Водночас, у Вашингтоні заявили, що ця політика може бути пом'якшена для союзників і партнерів. Протягом кількох місяців США вели переговори з окремими країнами, під час яких проти них нові тарифи тимчасово не запроваджувались.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-