Італійські ультраправі хочуть відставки єврокомісара через скандальний коментар

Італійські ультраправі хочуть відставки єврокомісара через скандальний коментар

Укрінформ
Лідер італійської ультраправої партії Італії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив, що європейський комісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Еттінгер має піти у відставку через його коментарі стосовно виборів в Італії.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Чи можете ви уявити собі таку зневагу до демократії? Він (Еттінгер - ред.) мусить піти у відставку сьогодні", - заявив Сальвіні.

Його обурення викликало інтерв'ю Еттінгера, в якому єврокомісар висловив сподівання, що ситуація на фінансових ринках стане сигналом для італійців про те, що вони не повинні голосувати за популістів.

Сальвіні також зазначив, що коментарі Еттінгера були "загрозливими" і показали "німецьке прагнення до гегемонії і контролю".

Читайте також: В Італії ультраправі не виключають коаліції з партією Берлусконі

Як повідомлялося, формування італійського уряду було провалено у зв'язку з небажанням президента Серджо Матарелли затверджувати на посаду міністра економіки кандидата від "П'яти зірок" - 81-річного євроскептика Паоло Савону.

Після цього компромісний кандидат у прем'єр-міністри Джузеппе Конте, кандидатура якого узгоджена популістською партією "П'ять зірок" та антиєвропейською ультраправою партією "Ліга Півночі", що утворила коаліцію за підсумками виборів в Італії, відмовився від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-