В Італії ультраправі не виключають коаліції з партією Берлусконі

В Італії ультраправі не виключають коаліції з партією Берлусконі

Укрінформ
В Італії лідер ультраправої партії "Ліга Півночі" Маттео Сальвіні заявив, що подумає над створенням альянсу з політичною партією "Рух 5 зірок" і партією Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італіє!".

Про це він повідомив у понеділок на італійському телебаченні, повідомляє ANSA.

"Я подумаю щодо цього (альянсу - ред.)", - сказав Сальвіні.

Як повідомлялося, у березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них здобула партія "Рух 5 зірок". Водночас найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, до якої входять ультраправа "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італіє" і ліва "Партія свободи та рівності".

Кілька раундів консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не допомогли вийти з політичного глухого кута у країні.

Читайте також: Компромісний кандидат у прем'єр-міністри Італії відмовився від посади - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, формування італійського уряду було провалено через небажання президента країни Серджо Матарелли затверджувати на посаду міністра економіки кандидата від "П'яти зірок" - 81-річного євроскептика Паоло Савону.

Після цього узгоджений Рухом "П'ять зірок" та "Лігою Півночі" кандидат в прем'єр-міністри Джузеппе Конте відмовився від цієї посади.

Тоді Матарелла доручив сформувати технократичний уряд Карло Коттареллі - економісту, який більше 25 років пропрацював у системі МВФ.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-