Компромісний кандидат у прем'єр-міністри Італії відмовився від посади - ЗМІ

Компромісний кандидат у прем'єр-міністри Італії відмовився від посади - ЗМІ

Укрінформ
Узгоджений популістською партією "Рух 5 зірок" та антиєвропейською ультраправою партією "Ліга Півночі", що утворила коаліцію за підсумками виборів в Італії, компромісний кандидат у прем'єр-міністри Джузеппе Конте відмовився від цієї посади.

Про це повідомляє AFP із посиланням на офіс президента Італії.

Як повідомлялося, у березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них здобула партія "Рух 5 зірок". Водночас найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, до якої входять ультраправа "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італіє" і ліва "Партія свободи та рівності".

Кілька раундів консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не допомогли вийти з політичного глухого кута у країні.

Читайте також: Італійський президент доручив Конте формувати уряд

23 травня стало відомо, що президент Італії Серджіо Матарелла схвалив кандидатуру адвоката Джузеппе Конте на пост прем'єра країни і надав мандат на формування уряду. Також повідомлялося, що Конте прийняв пропозицію президента.

Італійські ЗМІ припускали, що в кабінеті Конте голова ультраправої партії Ліга Маттео Сальвіні очолить Міністерство внутрішніх справ, а лідер антисистемної політсили Рух п'яти зірок Луїджи Ді Майо відповідатиме за Міністерство економічного розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-