Росія має пояснити свою участь у збитті МН17 — голова МЗС Австралії

Росія має пояснити свою участь у збитті МН17 — голова МЗС Австралії

Укрінформ
Очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь у збитті малайзійського літака рейсу МН17, яку довела Об’єднана слідча група.

Про це повідомляє прес-служба МЗСіТ Австралії.

“Об'єднана слідча група, до складу якої також (окрім Австралії) входять Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, дійшла висновку, що ракетна система “Бук”, якою було збито MH17, належала 53-й бригаді ППО ЗС Російської Федерації... Те, що ця складна зброя, яка належить російській армії, була використана для збиття цивільного літака, має викликати серйозне занепокоєння на міжнародному рівні. Ми обговорюємо ці результати з нашими партнерами та розглядаємо варіанти подальших дій”, - заявила міністр.

За словами Бішоп, австралійський уряд повністю впевненений у незалежності Об’єднаної слідчої групи та у проведеннні нею ретельного розслідування щодо встановлення обставин катастрофи літака рейсу МН17.

Читайте також: Канада вимагає від Росії відповісти на обвинувачення щодо МН17

Урядовець також наголосила на прагненні Австралії домогтися правосуддя та обов'язкового притягнення до відповідальності винних за вчинення цього звірячого акту, адже серед загиблих пасажирів цього рейсу 38 людей вважали Австралію своєю домівкою.

Як повідомлялося, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить до 53-ї зенітно-ракетної бригади ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-