У Нідерландах пройшла прес-зустріч зі слідчою групою в справі МН17

У Нідерландах пройшла прес-зустріч зі слідчою групою в справі МН17

Відео
Укрінформ
У нідерландському містечку Буннік, у передмісті Утрехта, розпочалася прес-зустріч міжнародної Спільної слідчої групи (ССГ - Joint Investigation Team) з розслідування збиття в небі над Донбасом  Boeing МН17.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У складі ССГ тісно працюють Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна. Співпраця інтенсивна, конструктивна і сфокусована на тому, щоб з’ясувати правду та піддати потенційних підозрюваних правосуддю. Розслідування активно триває», - йдеться у прес-релізі до зустрічі.

Україну на зустрічі представляє голова СБУ Василь Грицак, перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Нідерланди представляють генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербек, голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен.

Читайте також: Родичі пасажирів MH17 поклали відповідальність за трагедію на Кремль

Бельгію - генеральний прокурор Бельгії Фредерік ван Лев, судовий директор федеральної поліції Бельгії Станні де Влінгер.

Малайзію – представник генеральної прокуратури Мухамед Нанафьях бін Захарія, заступник директора кримінальних розслідувань Мод Захарія Ахмад.

Австралію – керівниця федеральної поліції Дженіфер Хурст.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року ССГ оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною з контрольованої бойовиками території.

До складу ССГ входять поліцейські і судові органи Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-