Родичі пасажирів MH17 поклали відповідальність за трагедію на Кремль

Родичі пасажирів MH17 поклали відповідальність за трагедію на Кремль

Укрінформ
Родичі загиблих в катастрофі малайзійського "Боїнгу" над Донбасом напередодні початку чемпіонату світу по футболу в Росії написали відкритого листа, в якому заявили про те, що за загибель членів їх сімей несе відповідальність російська влада.

Лист опублікувала "Нова газета".

"Нам боляче усвідомлювати похмуру іронію в тому, що російські лідери, які вітатимуть світ з розпростертими обіймами (під час ЧС- 2018 по футболу - ред.) - це ті, хто головним чином винен у руйнуванні нашого світу. Що це ті ж самі лідери, які наполегливо прагнули приховати правду, які ухилялися від відповідальності з того самого жахливого дня в липні 2014 року", - йдеться у листі.

Автори листа, який підписали десять родичів жертв трагедії МН17, сподіваються, що в звіті Спільної слідчої групи будуть названі імена відповідальних за трагедію.

Як повідомлялося, нові дані про розслідування будуть опубліковані вже в четвер. Очікується, що експерти оприлюднять попередні висновки про причетних до доставки на Донбас ракетного комплексу, з якого збили літак.

Читайте також: Катастрофа MH17: завтра у Гаазі представлять проміжні результати розслідування

У кінці березня уряд Нідерландів направив до парламенту законопроект, який дозволяє судити на території країни будь-яких підозрюваних у справі про крах.

Літак "Малайзійських авіаліній" був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року. Загинули усі 298 чоловік на борту. Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук". За версією слідства, озброєння доставили з Росії і ракету випустили із зони, підконтрольної окупантам на сході України. Поки не встановлено, чи був напад їх ініціативою або його координували російські військові. Зараз слідство триває. Звинувачення доки не пред'явлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-