Катастрофа MH17: завтра у Гаазі представлять проміжні результати розслідування

Катастрофа MH17: завтра у Гаазі представлять проміжні результати розслідування

Укрінформ
Представники міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17, представлять 24 травня у Гаазі проміжні результати роботи.

У спільній прес-конференції візьме участь і голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Під час заходу JIT представить деякі проміжні результати розслідування, і це потребуватиме публічності», - заявили у Міжнародній слідчій групі.

Водночас, як попередили організатори, жодних відомостей про підозрюваних у причетності до збиття малайзійського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом оприлюднено не буде.

Читайте також: МН17: експерти пояснили, чому російські радари "не побачили" ракету "Бука"

Як відомо, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року JIT оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною з контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-