Макрон представив пріоритети розвитку неблагополучних районів французських міст

Макрон представив пріоритети розвитку неблагополучних районів французських міст

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон має намір найближчі роки присвятити розвитку неблагополучних передмість, в яких нині проживає близько 5 млн людей і які часто є джерелом кримінальної небезпеки для французького суспільства.

Про це він сказав під час виступу в Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зосередимося на чотирьох основних сферах: безпеці, освіті, працевлаштуванні та боротьбі з радикалізацією», - вказав президент на пріоритети розвитку неблагополучних передмість.

Читайте також: В Парижі арештували більше сотні протестувальників

Він наголосив, що не буде жодного плану для поліпшення стану французьких передмість, оскільки такий метод показав свою неефективність.

«Плановому методу стільки ж років, скільки мені», - вказав Макрон, зауважуючи, що з 70-х років було досягнуто деяких результатів, але вони не були достатніми, аби подолати проблеми неблагополучних передмість повністю.

Читайте також: У Франції до масштабного страйку приєдналися держслужбовці

За словами президента, у дитячих садках буде створено 30 тисяч додаткових місць, учнів старших класів будуть направляти на стажування у державні та приватні компанії. Щороку буде 30 тисяч таких стажувань. Також він закликав компанії працевлаштовувати молодь та виступив за створення «чіткої системи обміну інформацією» між поліцією та місцевою владою.

Виступу президента передувала робота з підготовки бачення розвитку передмість колишнім міністром Жаном-Луї Барлоо, який в урядах Ширака та Саркозі відповідав за розвиток міст.

«Коли між двома білими чоловіками, які не живуть в тих районах, відбувається подібний обмін: один готує план, передає другому, а той відповідає, що отримав його. З того самого моменту цей план не працює», - зауважив Макрон.

Читайте також: У Франції запобігли теракту із застосуванням сильної отрути

Ці слова президента викликали критику на його адресу та навіть звинувачення в расизмі. Зокрема, очільниця «Національного фронту» Марін Ле Пен назвала шокуючим використання у виступі президента «расового аргументу» (слова про білих чоловіків – ред.). Натомість представник правої партії «Республіканці» Дам’єн Абад вказав, що Макрон принизив Барлоо, звернувшись до нього за допомогою у підготовці проекту змін, а потім «дискредитував його роботу». Сам же Барлоо навпаки переконаний, що його праця не минула даремною, оскільки президент згадав у своєму виступі всі пункти його доповіді.

Як відомо, напередодні виступу в одному з передмість Марселя невідомі відкрили стрілянину з автомата Калашникова та 9мм пістолета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-