В Ірані відреагували на заяву США щодо

В Ірані відреагували на заяву США щодо "найпотужніших санкцій в історії"

Укрінформ
Президент Ірану Хасан Рухані, коментуючи заяву держсекретаря США Майка Помпео щодо жорстких економічних санкцій проти Ірану, заявив, що Тегеран не визнає те, що США схвалюють рішення за весь світ.

Про це передає "Радіо Свобода".

«Світ сьогодні не визнає, що Сполучені Штати вирішують за світ. Країни мають свою незалежність... Хто ви, щоб вирішувати замість Ірану та світу?», – сказав Рухані в заяві для місцевих ЗМІ.

Читайте також: США погрожують Ірану "найпотужнішими санкціями в історії"

Його коментарі з’явилися через кілька годин після того, як 21 травня Майк Помпео заявив, що Вашингтон застосує щодо Ірану «найпотужніші санкції в історії» і що їхня гострота тільки зростатиме, «аж поки режим не змінить свій курс». Помпео встановив 12 умов для того, щоб Сполучені Штати погодились на нову ядерну угоду з Тегераном.

Рухані відкинув заяви Помпео та описав адміністрацію президента США Дональда Трампа як відкат до «ери Буша-молодшого та повторення тих самих заяв, що й у 2003 році».

«Епоха таких тверджень пройшла, іранський народ чув ці заяви сотні разів і більше не звертає на них уваги», – сказав Рухані.

Читайте також: Іран погрожує поновити збагачення урану, якщо ЄС не збереже ядерну угоду

Помпео проголосив цю заяву майже через два тижні після того, як Трамп заявив, що Вашингтон виходить з ядерної угоди 2015 року між Іраном та шістьма світовими державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-