Парагвай відкрив посольство в Єрусалимі

Парагвай відкрив посольство в Єрусалимі

Укрінформ
Парагвай відкрив своє посольство в Єрусалимі, перевівши його з Тель-Авіва.

Про це повідомляє Reuters.

"Парагвай відкрив своє посольство в Єрусалимі у понеділок, ставши другою країною, яка слідом за США прийняла політично чутливе рішення (щодо переведення посольства - ред.) з Тель-Авіва", - йдеться у повідомленні.

На інавгураційній церемонії були присутні президент Парагваю Орасіо Картес і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

Зазначається, що своє посольство в Єрусалимі минулого тижня вже відкрили США й Гватемала.

Як повідомлялося, 14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство в місті Єрусалим. Того ж дня на кордоні Сектора Гази тисячі палестинців вийшли протестувати проти відкриття посольства США в Єрусалимі. Ізраїльська сторона застосувала силу.

Під час протестів, за останніми даними, загинуло 60 палестинців, кілька тисяч людей дістали поранення і травми.

Президент США Дональд Трамп на початку цього року оголосив, що США визнають розділений Єрусалим столицею Ізраїлю, скасувавши таким чином десятиліття політики США в цьому відношенні.

Читайте також: З'їзд ісламських держав вимагає захистити палестинців

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе місто своєю столицею, цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, і 128 держав засудили його при голосуванні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Фото: Jspace News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-