З'їзд ісламських держав вимагає захистити палестинців

З'їзд ісламських держав вимагає захистити палестинців

Укрінформ
З'їзд Організації ісламського співробітництва засудив дії Ізраїлю в секторі Газа і вимагає  ввести міжнародний контингент для захисту жителів Палестинської автономії.

Про це повідомляє DW.

На з'їзді Організації ісламського співробітництва (OIC) в Стамбулі в п'ятницю, 18 травня, його учасники жорстко засудили "злочинні діяння" Ізраїлю в секторі Газа.

У прийнятій резолюції 57 країн-членів OIC вимагають "захисту палестинського народу", в тому числі за допомогою міжнародних загонів. Вони також звинуватили США у співучасті в "злочинах" Ізраїлю, так як Білий дім визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і переніс туди посольство, що нібито "підбадьорило" ізраїльський уряд.

Читайте також: Ердоган назвав Нетаньяху прем'єром "держави апартеїду"

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ізраїльтяни застосовували "методи нацистів" до палестинців у секторі Газа. "Немає ніякої різниці між жахами, які пережили євреї в Європі 75 років тому, і жорстокістю, з якою поводилися з нашими братами в Газі", - заявив Ердоган, який головував на саміті OIC.

Як повідомлялося, рада з прав людини ООН у п'ятницю проголосувала за організацію розслідування нещодавніх убивств під час протестів у Секторі Газа і звинуватив Ізраїль у надмірному застосуванні сили.

Спеціальне засідання Ради з прав людини ООН зібралося після подій на кордоні Ізраїлю і Сектора Газа, коли ізраїльські силовики розстріляли 60 палестинських протестувальників при, як стверджує Ізраїль, спробах прорвати прикордонну огорожу.

Палестинські біженці протягом шести тижнів проводили протести на кордоні з вимогою надати право повернутися у свої будинки на території Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-