Європейську інтеграцію визнали стратегічним вибором Молдови

Європейську інтеграцію визнали стратегічним вибором Молдови

Декларація
Укрінформ
Європейська інтеграція Молдови є єдиним стратегічним вибором подальшого розвитку держави.

Про це йдеться в Декларації спікера парламенту Молдови Андріана Канду, оприлюдненої у зв'язку з заявою президента Ігоря Додона про те, що Молдова отримала статус спостерігача в Євразес (Євразійський економічний союз), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Ні уряд, ні парламент країни не зверталися до Євразес з проханням про отримання статусу спостерігача в цій організації. В цих умовах, статус спостерігача отримали Ігор Додон і Партія соціалістів, а не Республіка Молдова. Наша країна повністю готова до співпраці і взаємодії з Європейським союзом, а європейська інтеграція Молдови є єдиним стратегічним вибором її подальшого розвитку, що забезпечить прогрес і стабільність для майбутніх поколінь», - йдеться в Декларації.

Читайте також: Додону нагадали, що він не має права міняти курс країни

Глава молдавського парламенту звернув особливу увагу і на те, що саме з цієї причини була ініційована процедура внесення поправок до Конституції, в якій європейська інтеграція повинна бути зафіксована в якості єдиного стратегічного зовнішньополітичного вектору Молдови.

Спікер Канду нагадує, що згідно із Законом про укладення міжнародних угод і договорів від 1999 року, тільки парламент має право ратифікації і затвердження таких документів.

Читайте також: Кандидата у мери Кишинева викинули з гонки за фінансування з РФ

Напередодні, за підсумками свого візиту в Сочі, президент Ігор Додон заявив, що Молдова отримала статус спостерігача в Євразійському економічному союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-