Додону нагадали, що він не має права міняти курс країни

Додону нагадали, що він не має права міняти курс країни

Укрінформ
Республіка Молдова може отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі (ЄврАзЕС) лише з погодження парламенту та уряду, а президент країни таких повноважень не має.

Так під час прес-конференції в Кишиневі прес-секретар правлячої в Молдові Демократичної партії Віталіє Гамурарь прокоментував заяву президента Ігоря Додона, що прозвучала напередодні, про те, що Молдова отримала статус спостерігача в ЄврАзЕС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ. 

«Хотілося б коротко зупинитися на візиті президента Молдови Ігоря Додона в Сочі. За результатами візиту президент заявив, що Молдова була прийнята в ЄврАзЕС в якості спостерігача. Наша країна є парламентською республікою, а рішення про її членство в міжнародних організаціях не можуть бути прийняті без схвалення парламенту і уряду. Ані уряд, ані парламент Молдови не подавали ніяких заяв на отримання статусу спостерігача в Євразійському союзі», - заявив Гамурарь.

Прес-секретар Демократичної партії зазначив в зв'язку з цим, що всі заяви, які були зроблені Додоном відносно отримання Молдовою статусу спостерігача в ЄврАзЕС, слід розцінювати як заяви приватної особи, а не президента.

Читайте також: Додон зустрівся з лідером невизнаного Придністров'я

«Хотів би особливо підкреслити, що курс європейської інтеграції країни залишається незмінним, а президент не має права приймати рішення про зміну зовнішньополітичного вектору держави», - підсумував Гамурарь.   

 Напередодні, за підсумками свого візиту в Сочі, президент Ігор Додон заявив, що Молдова отримала статус спостерігача в Євразійському економічному союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-