Додон зустрівся з лідером невизнаного Придністров'я

Додон зустрівся з лідером невизнаного Придністров'я

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон провів у місті Бендери на лівому березі Дністра зустріч з лідером невизнаної Придністровської Молдавської республіки Вадимом Красносельським.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Обговорили ситуацію навколо миротворчої операції на Дністрі, що є гарантією миру і безпеки громадян та складовою частиною політичного діалогу. Зійшлися на думці про необхідність докласти відчутні взаємні зусилля для стабільного функціонування миротворчої місії і її керівного органу в особі Об'єднаної Контрольної Комісії відповідно до Угоди від 21 липня 1992 року», - зазначив Додон за підсумками зустрічі.

Читайте також: Додон назвав політичною чумою ідею об'єднання Молдови і Румунії

Додон і Красносельський висловилися проти заміни російських миротворців в Зоні безпеки на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Президент Молдови звернув особливу увагу на те, що пункти спільного контролю на Придністровській ділянці молдавсько-українського кордону, які нині відкриваються, не повинні чинити негативний вплив на жителів та економічних агентів Придністров'я.

Читайте також: Виведення військ РФ з Придністров'я: Кишинів чекає резолюцію ООН у червні

Додон і Красносельський домовилися продовжити діалог у такому форматі, головна мета якого – вирішення актуальних проблем у соціально-економічній, гуманітарній та інших сферах громадян з обох берегів Дністра.

Попередня зустріч Додона і Красносельського відбулась в січні 2017 року.

Фото: Sputnik Молдова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-