Додон назвав політичною чумою ідею об'єднання Молдови та Румунії

Додон назвав політичною чумою ідею об'єднання Молдови та Румунії

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що уніоністський рух, представники якого наполягають на об'єднанні Молдови з Румунією, - маргінальним і радикальним проектом, здатним іще більше розділити суспільство.

Так президент прокоментував у Facebook мітинг у Кишиневі, приурочений до 100-річчя входження Молдови (територія між Прутом і Дністром) до складу Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Незважаючи на те, що сьогодні уніонізм зазнав краху, ми зобов'язані засудити цю політичну для Республіки Молдова чуму. Через корупцію, бідність та відсутність упевненості у завтрашньому дні люди змушені шукати альтернативи, приєднуючись, в тому числі, і до цього маргінального і радикального проекту", - написав Додон.

На думку молдавського президента, правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією несе пряму відповідальність за зростання роз'єднаності в суспільстві.

"Майбутнє керівництво Молдови візьметься за економічні питання й поліпшення добробуту громадян, а уніонізм буде оголошений поза законом. Іноземні спецслужби більше не зможуть організувати провокації проти державності нашої країни. У Молдови є майбутнє, а уніонізм піде в історію", - підсумував президент.

Читайте також: Бесеску: об'єднання Молдови і Румунії усуне наслідки злочинної змови

Як повідомляв Укрінформ, на площі великих національних зборів у Кишиневі пройшов мітинг, приурочений до 100-річчя входження Молдови до складу Румунії.

У мітингу взяли участь кілька тисяч осіб, у тому числі представники опозиційних політичних сил Молдови і Румунії.

Учасники мітингу ухвалили декларацію, в якій закликали керівників Молдови і Румунії підготувати Дорожню карту об'єднання двох держав.

Згідно з історичними даними, 27 березня 1918 року депутати Державної ради (Сфатул Церій) Молдавської Демократичної республіки одностайно проголосували за входження країни (територія між Прутом і Дністром) до складу Румунії. Молдова перебувала у складі Румунії до 1940 року, коли після ультиматуму радянської влади румунська армія і жандармерія залишили територію між Прутом і Дністром, а 2 серпня того ж року була утворена Молдавська РСР.

У серпні 1991 року депутати парламенту Молдови прийняли Декларацію про незалежність і вихід зі складу СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-