Бесеску: об'єднання Молдови і Румунії усуне наслідки злочинної змови

Бесеску: об'єднання Молдови і Румунії усуне наслідки злочинної змови

Укрінформ
Колишній президент Румунії Траян Бесеску вважає, що Молдова і Румунія живуть сьогодні за умовами пакту Молотова-Ріббентропа, а об'єднання двох держав усуне його наслідки.

Про це він заявив під час зустрічі з жителями Страшенського району Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Настав час об'єднатися. Сьогодні, на жаль, ми живемо за умов страшного пакту Молотова-Ріббентропа, і ми зобов'язані усунути наслідки тієї злочинної змови», - заявив Бесеску.

Раніше колишній румунський президент заявив, що наступним національним проектом для Румунії після її входження до ЄС і НАТО має стати об'єднання з Республікою Молдова.

Екс-глава Румунії, поряд з іншими політичними діячами Молдови і Румунії візьме участь в неділю, 25 березня, у мітингу, приуроченому до 100-річчя входження Молдови до складу Румунії.

Читайте також: Офіційна Молдова візьме участь в урочистостях до 100-річчя об'єднання з Румунією

Мітинг пройде на площі Великих національних зборів у Кишиневі.

27 березня 1918 року депутати Державної ради (Сфатул Церій) Молдавської Демократичної республіки одностайно проголосували за входження країни (територія між Прутом і Дністром) до складу Румунії. Молдова перебувала у складі Румунії до 1940 року, коли після ультиматуму СРСР румунська армія і жандармерія залишили територію між Прутом і Дністром, а 2 серпня того ж року була утворена Молдавська РСР.

У серпні 1991 року депутати парламенту Молдови прийняли Декларацію про незалежність і вихід зі складу СРСР.

Траян Бесеску - був президентом Румунії з 20 грудня 2004 року по 21 грудня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-