Кандидата у мери Кишинева викинули з гонки за фінансування з РФ

Кандидата у мери Кишинева викинули з гонки за фінансування з РФ

Укрінформ
Кандидата на пост мера Кишинева від «Партії Шора» (від імені бізнесмена Ілана Шора) Регіну Апостолову було виключено з виборчої гонки через російське фінансування.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно з рішенням судової інстанції Регіна Апостолова під час виборчої кампанії використала фінансові кошти, отримані з Російської Федерації, а молдавським законодавством про вибори категорично заборонено фінансування виборчих кампаній ззовні.

Декількома днями раніше колишній міністр оборони Молдови, голова Партії національної єдності Анатол Шалару зажадав від Центрвиборчкому виключити з виборчих списків кандидатів на пост мера Кишинева представника «Партії Шора» Регіну Апостолову. Згідно з наданими Шалару документами Апостолова на початку травня отримала на свій виборчий рахунок близько 10 тисяч євро. Кошти було перераховано компанією «AirKlassika Group SRL».

Читайте також: Москва "підгодовує" одного з кандидатів у мери Кишинева - екс-міністр РМ

Голова Партії національної єдності звернув особливу увагу на те, що 50% акцій цієї компанії належать Федеральному підприємству «Центр фінансового і правового забезпечення» при адміністрації президента Росії.

Вибори мера Кишинева пройдуть у неділю, 20 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-