Естонія провела масштабні військові навчання: відбивали вторгнення східного сусіда

Естонія провела масштабні військові навчання: відбивали вторгнення східного сусіда

Укрінформ
В Естонії закінчилися найбільші в історії країни навчання, за легендою яких ополчення і армія Естонії разом із союзниками по НАТО відбивали вторгнення розташованої на схід держави під назвою Мурініус та її сателітів.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

Заключна фаза 12-денних навчань Siil-2018 ("Їжак-2018") проходила на південно-сході Естонії, поблизу кордону з Росією.

"Згідно зі сценарієм, на схід від нас розташована держава Мурініус, яка захотіла політично, економічно, а також військовим шляхом утвердитися на території Естонії і Латвії, Естонія і Латвія об'єднують сили, і до них на допомогу прибувають союзники, щоб протистояти цьому", - так в телеінтерв'ю описав легенду навчань перед їх початком начальник оперативного управління Сил оборони Естонії полковник Арон Кальмус, додавши, що легенда була розроблена союзниками Естонії з НАТО.

Читайте також: Біля берегів Латвії знову засікли російські військові кораблі

У перші кілька днів естонське добровільне ополчення Кайтселійт (Союз оборони) та армія відпрацьовували, зокрема, мобілізацію і розгортання частин за участю резервістів.

"Здатність Сил оборони відповідати на неконвенціональні загрози і розв'язування проти нас гібридної війни повинна йти в ногу з часом", - написала прес-служба естонської армії на своїй сторінці в Facebook, підбиваючи підсумки навчань.

Читайте також: Кремлівське "побєдобєсіє": спекотний травень в Латвії та Естонії

Загалом навчаннях, як повідомляють естонські військові, взяли участь 13 тисяч осіб. У Siil-2018 брали участь дислокований в Естонії британський батальйон, підрозділи з США, Німеччини, Канади, Бельгії та інших країн НАТО, авіація Польщі, Британії, США і Франції, а також дві роти і військові медики з країн, що не входять в НАТО, але тісно співпрацюють з альянсом - Швеції і Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-