Держдума придумала кару за

Держдума придумала кару за "вербування" неповнолітніх мітингарів

Укрінформ
Депутати фракції "Єдиної Росії" внесли у Держдуму законопроект, що встановлює відповідальність за залучення неповнолітніх в несанкціоновані мітинги.

Про це повідомляється на сайті Держдуми.

Кодекс РФ про адміністративні правопорушення пропонується доповнити нормою, яка свідчить: "Залучення неповнолітнього в участь у несанкціонованих зборах, мітингу, демонстрації, ході або пікетуванні, якщо ця дія не містить кримінально карного діяння, тягне накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від 30 тис. до 50 тис. рублів або обов'язкові роботи на термін до 100 годин, або адміністративний арешт на термін до 15 діб; на посадовців - від 50 тис. до 100 тис. рублів; на юридичних осіб - від 225 тис. до 500 тис. рублів".

За повторне порушення передбачено "підвищену адміністративну відповідальність". У чому вона полягає, не уточнюється.

Ці поправки пропонується внести до Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

Читайте також: У Москві пройшов мітинг проти інавгурації Путіна

Як відомо, у Росії 5 травня проходили масові акції протесту проти політики президента Володимира Путіна "Він нам не цар". За даними правозахисників, тоді у 27 містах Росії було затримано 1600 осіб. Наймасовіші затримання були в Москві - 719 осіб, у Петербурзі - 217 і в Челябінську - 185. Серед затриманих було багато підлітків і навіть діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-