У Москві пройшов мітинг проти інавгурації Путіна

У Москві пройшов мітинг проти інавгурації Путіна

Укрінформ
У Москві в неділю, 6 травня, пройшов мітинг проти інавгурації Володимира Путіна, організований «Лівим фронтом» Сергія Удальцова.

Про це повідомляє Дождь.

За інформацією організаторів акції, на Суворовського площу прийшли близько тисячі осіб. У той же час, за підрахунками МВС, число учасників узгодженої акції становило 180 осіб. За оцінкою кореспондента Дождя, на мітинг прийшли 300-350 осіб.

Акція проходить під гаслом «Путін, ми тебе не вибирали! Нам потрібна легітимна влада!» напередодні інавгурації Путіна, запланованої на понеділок, 7 травня, в річницю мітингу на Болотній площі 6 травня 2012 року.

Як повідомлялося, 5 травня, у центрі Москви пройшла акція протесту проти інавгурації Путіна «Він нам не цар», організована Олексієм Навальним. Аналогічні акції пройшли і в інших містах Росії. У Москві мітинг закінчився масовими затриманнями, в поліції опинилися понад 700 осіб. Всього по Росії були затримані близько 1600 осіб.

Поліція оцінила кількість учасників акції протесту в Москві в півтори тисячі осіб, 300 з них, за оцінкою МВС, були затримані.

Чергові вибори президента Росії пройшли 18 березня 2018 року. За даними ЦВК РФ, перемогу в першому турі здобув чинний президент Росії Володимир Путін з результатом 76,69% голосів від тих, хто взяв участь у голосуванні. Таким чином він був обраний на другий термін поспіль (або четвертий, якщо враховувати його президентські терміни з 2000 по 2008 рік). Глава держави обраний на шестирічний термін.

Фото: Дождь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-