Берлін відреагував на підрахунки єврокомісара щодо Brexit

Берлін відреагував на підрахунки єврокомісара щодо Brexit

Укрінформ
Німеччина готова нести фінансову відповідальність в ЄС, але не має наміру "віддуватися" за всіх.

Такий тон спільної заяви міністра фінансів ФРН, віце-канцлера Олафа Шольца і міністра закордонних справ країни Гайко Мааса у відповідь на сьогоднішню пропозицію Європейської комісії з багаторічної фінансової структури на 2021-2027 роки, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми готові взяти на себе відповідальність за зміцнення Європейського Союзу, але сюди відноситься також справедливий розподіл тягаря всі держави-члени", - йдеться у спільній заяві міністрів.

Вони звертають увагу на те, що, згідно з пропозицією Комісії ЄС, значно збільшується додаткове навантаження на Німеччину: якщо виходити з того, що видатки на ЄС становлять 1% від ВВП, Німеччина повинна буде платити в середньому на 10 мільярдів євро на рік більше, починаючи з 2021-го.

У заяві водночас відзначається як позитивний факт те, що пропозиція ЄК є прелюдією до переговорів про європейські фінанси на 2021-2027 рр. Федеральний уряд, за словами міністрів, розгляне пропозиції і запропонує своє бачення ситуації на майбутніх дискусіях. Берлін буде проводити інтенсивні переговори зі своїми партнерами – державами ЄС, Єврокомісією та Європарламентом.

Читайте також: Brexit обійдеться Берліну додатково у €12 мільярдів на рік – єврокомісар

У цілому німецький уряд хоче стабільного зміцнення потенціалу Європейського Союзу протягом наступних семи років. "Тому ми твердо прихильні фундаментальній модернізації видатків ЄС, при цьому ЄС має встановити правильні пріоритети у своєму майбутньому бюджеті і більш послідовно орієнтувати видатки на європейську додану вартість, більш ефективний захист зовнішніх кордонів ЄС, а також більш широку співпрацю в області оборонної політики", - підкреслюється в заяві. Для цього, вважають у Берліні, ЄС має збільшити свій потенціал для інновацій, більш ефективно захищати громадян як усередині, так і за межами союзу, і змусити світ краще почути свій голос.

Пропозиція Комісії є важливим першим кроком у цьому відношенні, відзначають Шольц і Маас. Тепер, на їхню думку, все має бути зроблено, щоб якомога швидше досягти задовільного загального результату.

Нагадаємо, свою пропозицію про довгостроковий бюджет ЄС на 2021-2027 рр. у середу в Брюсселі представив комісар з бюджету Гюнтер Еттінгер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-