Канада з повітря контролюватиме дотримання санкцій проти КНДР

Канада з повітря контролюватиме дотримання санкцій проти КНДР

Укрінформ
Канада направила розвідувальний літак до Азії, аби контролювати виконання санкційного режиму проти КНДР.

Про це оголосив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд Канади оголошує про свою участь у ініціативі із недопущення морської контрабанди до КНДР, зокрема використання Пхеньяном транспортування вантажів із човна на човен, що суперечить резолюції Радбезу ООН. Канада направила у регіон морський патрульний літак, аби підтримати ці зусилля на додачу до ресурсів, уже виділених США та Великою Британією", - сказав Саджан.

Він додав, що Канада вбачає саме дипломатичний шлях вирішення кризи з Північною Кореєю. "Канада віддана миру та безпеці на Корейському півострові та вірить, що дипломатичне вирішення кризи у Північній Кореї є необхідним та можливим. Ми вітаємо нещодавні заяви Пхеньяна про призупинення ядерних випробувань і пусків міжконтинентальних балістичних ракет", - наголосив міністр.

Читайте також: У Берліні нагадали про основну мету для Кореї

За його словами, приєднання Канади до зусиль союзників із недопущення контрабанди до КНДР демонструє "міжнародну солідарність на підтримку миру й безпеки на Корейському півострові". "Ми повністю підтримуємо санкційний режим Радбезу ООН, що чинить тиск на Північну Корею, спонукаючи її змінити напрям руху та повністю й незворотно відмовитися від зброї масового знищення й балістичної ракетної програми", - підсумував Саджан.

Він пояснив, що для виконання цього завдання Канада направить близько 40 осіб особового складу й один літак, які базуватимуться у Кадені в Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-