У Берліні нагадали про основну мету для Кореї

У Берліні нагадали про основну мету для Кореї

Укрінформ
У Берліні привітали першу зустріч лідерів двох Корей, проте нагадали, що кінцевою метою має стати повна денуклеаризація півострова, що означає відмову КНДР від ядерної програми.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішня зустріч на вищому рівні між лідерами Південної та Північної Кореї у Панмунджомі - важливий і сміливий крок у правильному напрямку, і ми вітаємо цей розвиток, який, ми сподіваємося, приведе до конкретних результатів, враховуючи міжнародну стурбованість у зв'язку із ядерними устремліннями Північної Кореї», - йдеться в заяві, поширеній прес-службою МЗС.

У Німеччині вважають, що найближчі кілька тижнів і місяців повинні показати, чи можна досягти стійкого і тривалого процесу, який в кінцевому підсумку приведе до мирного розв'язання проблем на Корейському півострові. Міжнародне співтовариство очікує при цьому, насамперед, що Північна Корея почує заклики та розпочне переговори щодо незаконної ядерної і ракетної програми. «Мета повинна бути ясною: всеосяжна, така, що можна перевірити і незворотна денуклеаризація», - підкреслив Маас, додавши, що Німеччина, як і раніше готова підтримати цей процес.

Читайте також: Саміт двох Корей: лідери домовилися завершити денуклеаризацію півострова

Не менш важливим в Німеччині, яка й сама була десятки років розділеною, вважають те, що саміт буде сприяти відчутному полегшенню для жителів Північної і Південної Кореї.

Канцлер ФРН Ангела Меркель, у свою чергу, перебуваючи у Вашингтоні, також заявила, що метою є вільний від ядерної зброї корейський півострів. Вона також зазначила, що те, що в четвер відбулися переговори, є значною мірою результатом успішності міжнародних санкцій проти Пхеньяну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-