Канада сподівається, що домовленості Сеула та Пхеньяна будуть втілені

Канада сподівається, що домовленості Сеула та Пхеньяна будуть втілені

Укрінформ
Досягнуті під час міжкорейського саміту домовленості мають стати фундаментом для міцного миру на Корейському півострові.

Таке сподівання висловила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада сподівається, що ці розмови стануть основою суттєвого прогресу на шляху до досягнення миру й стабільності у регіоні, а також більш позитивного майбутнього для усіх мешканців Корейського півострова, особливо північнокорейців, які надто довго страждали», - сказала Фріланд.

При цьому вона привітала діалог на високому рівні між Північною та Південною Кореями. «Ми визнаємо, що вирішення проблем на корейському півострові вимагає постійного спілкування, й віримо, що досягти дипломатичного вирішення на Корейському півострові не лише необхідно, але й можливо», - зауважила глава МЗС Канади.

Читайте також: Сеул і Пхеньян підпишуть декларацію про закінчення Корейської війни

Водночас, Фріланд закликала Пхеньян почати процес знищення власної зброї масового знищення. «Ми закликаємо Північну Корею продемонструвати конкретні кроки у напрямку повного, підтвердженого та безповоротного знищення зброї масового знищення і припинення балістичної ракетної програми», - наголосила вона.

Як повідомлялося, президент Південної Кореї Мун Чже Ін та лідер КНДР Кім Чен Ин на ранковому засіданні міжкорейського саміту в п'ятницю, 27 квітня, говорили про пом'якшення військової напруженості, умови миру та поліпшення двосторонніх відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-