ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні

Укрінформ
Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні.

При ухваленні документу Асамблея послалася, зокрема, на дії Росії проти України, повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

«Асамблея із занепокоєнням відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем «гібридної війни», що створює новий тип загрози на основі поєднання військових та невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж та багато інших», - йдеться у резолюції ПАРЄ.

Читайте також: Корупція у ПАРЄ: Ягланд відповів на закиди українського депутата

В Асамблеї наголосили, що гібридна війна може дестабілізувати та підірвати цілі суспільства та спричинити «численні жертви».

«Існує надзвичайно важлива потреба у розробці інструментів для захисту демократії від «інформаційної зброї», зберігаючи при цьому свободу слова та свободу засобів масової інформації», - наголосили у ПАРЄ.

Читайте також: ЗМІ: Єврокомісія готує нову заяву щодо інформаційної війни, в якій згадає Росію

Нагадаємо: це вже друга за тиждень резолюція, яку ПАРЄ ухвалила за доповідями, що готувала українська делегація. Також це друга резолюція, спрямована на боротьбу з інформаційними атаками джерел гібридних воєн, головним з яких є Росія.

Раніше ПАРЄ за доповіддю України підтримала протидію пропаганді РФ. У Росії заявили, що не виконуватимуть рішення Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-