Корупція у ПАРЄ: Ягланд відповів на закиди українського депутата

Корупція у ПАРЄ: Ягланд відповів на закиди українського депутата

Укрінформ
Генсек ПАРЄ Турбйорн Ягланд відреагував на зауваження представника української делегації Олексія Гончаренка щодо його зустрічі з екс-послом Азербайджана Аріфом Маммадовим, про яку йшлося в звіті про корупцію в ПАРЄ, і про що у своєму виступі згадав депутат.

Ягланд взяв слово серед виступів інших депутатів під час дебатів щодо звіту стосовно корупційних діянь в ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Генсек ПАРЄ розповів, що колишній посол Азербайджану прийшов у його офіс і мав два повідомлення. Перше, що в Баку Ягланда розглядають як ворога Азербайджану, а щоразу, коли він виступає, то ніби «вдаряє ножем». Друге, екс-посол розповів, як правозахисників в Азербайджані кидають за грати і що немає неупередженої системи їхнього захисту.

Ягланду здалося дивним, що колишній посол і представник в міжнародних інституціях висловлював критичні зауваження щодо своєї країни, а також він зауважив, що не брав участі у засіданнях комісії, так само як комісія, яка проводила розслідування, не вважала за потрібне поставити йому запитання, які могли стосуватися розслідування.

Читайте також: Поява в ПАРЄ росіян у футболках FreeSavchenko є частиною гібридної війни - депутат

Крім того, Ягланд під час виступу зауважив, що український депутат Гончаренко, згадуючи його у своєму виступі, «зловживає доповіддю» та «намагається почати політичну боротьбу».

Після свого виступу генсек залишив залу засідань, але тема була піднята знову, - наступний представник від України, народний депутат Борислав Береза на зауваження генсека на адресу Гончаренка заявив, що слова Ягланда безпідставні, бо сам Ягланд відправив листа російському президенту, привітавши його з перемогою на виборах, не згадавши про незаконність виборів в анексованому Криму.

«Генеральний секретар звинувачує Гончаренка в маніпуляції, але маніпуляція – це відправити вітання президенту РФ, в якому немає жодного слова про проведення президентських виборів в окупованому Криму», - сказав Береза.

Він додав, що кожного разу, коли піднімається питання корупції в Росії, з’являються лобісти, які «захищають її інтереси в різних інституціях», незважаючи на те, що «Росія зневажає і права людини, і європейські інституції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-