Спецкомітет ПАРЄ розійшовся, не розглянувши рішення щодо делегації Росії

Спецкомітет ПАРЄ розійшовся, не розглянувши рішення щодо делегації Росії

Укрінформ
Росія не досягла бажаного результату на засіданні ad hoc комітету ПАРЄ в Страсбурзі, наступна зустріч відбудеться 1 червня.

Про це поінформував член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Олексій Гончаренко, який представляв Україну на ad hoc комітеті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, до пункту про «повноваження», в якому була зацікавлена Росія, під час засідання ad hoc комітету не дійшли, рішень прийнято не було.

«Жодних рішень сьогодні, незважаючи на бажання деяких проросійських лобістів, які роблять все, щоб без зняття санкцій повернути росіян, прийнято не було. Єдине - було встановлено дедлайн для національних делегацій та політичних груп, які ще не подали свої пропозиції. Наступна зустріч відбудеться 1 червня в Загребі», - сказав депутат.

Читайте також: У Росії заявили, що не виконуватимуть резолюції ПАРЄ щодо України

За його словами, через обмеження в часі та активні виступи в ході засідання справа не дійшла до розгляду пункту 5, де йдеться про «повноваження» національних делегацій.

Засідання проходило за зачиненими дверима.

Як повідомлялося, ad hoc комітет в ПАРЄ був створений для зміни правил і процедури, фактично для сприяння поверненню російської делегації до ПАРЄ.

Делегація РФ була позбавлена права голосу в ПАРЄ у 2014 році після окупації Росією Криму та дестабілізації ситуації на Донбасі.

Перед засіданням ad hoc комітету 26 квітня представник Росії в цьому спецкомітеті Асамблеї, голова комітету Держдуми із закордонних справ Леонід Слуцький заявив, що Росія ніколи не виконуватиме резолюцій ПАРЄ, що стосуються України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-