Єврокомісія представила план протидії фейкам

Єврокомісія представила план протидії фейкам

Укрінформ
Європейська комісія пропонує комплексний підхід у боротьбі з онлайн дезінформацією, включаючи формування критичного мислення громадян та підвищення якості журналістики.

Про це йдеться в оприлюдненій у четвер доповіді (плану дій) Єврокомісії стосовно європейського підходу з протидії онлайн дезінформації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Дезінформаційні кампанії з боку третіх країн можуть бути складовою гібридних загроз внутрішній безпеці, включаючи виборчій процес, зокрема, й у комплексі з кібератаками. Наприклад, воєнна доктрина Росії прямо визнає інформаційну війну як одну з її складових", - зазначається у документі.

У Єврокомісії також констатують, що незахищеність громадян перед великим обсягом дезінформації є головним викликом для Європи.

"Також дезінформація впливає на процес ухвалення політичних рішень, спотворює громадську думку. Внутрішні та закордоні гравці можуть використовувати дезінформацію для маніпулювання політикою, соціальними дискусіями у таких сферах, як кліматичні зміни, міграція, громадська безпека, охорона здоров'я та фінанси", - заявили у керівній інституції ЄС.

Читайте також: Учити розпізнавати фейки треба ще в дитсадку - Золотухін

Визначаючи європейський підхід у боротьбі з онлайн дезінформацією, Єврокомісія пропонує покращувати прозорість походження інформації та шляхів її створення, формувати здатність громадян критично мислити при оцінці інформації, підтримувати високу якість журналістики, медіа грамотність, забезпечувати довіру до інформації через запровадження програм з перевірки фактів, а також співпрацю з органами влади, онлайн платформами, рекламодавцями, журналістами та ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-