Учити розпізнавати фейки треба ще в дитсадку - Золотухін

Учити розпізнавати фейки треба ще в дитсадку - Золотухін

Укрінформ
Для розвитку медіаграмотності населення необхідно орієнтуватися на особливості цільових аудиторій, які споживають інформацію. 

На цьому наголосив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін на Шостій міжнародній науково-практичній конференції з медіаосвіти та медіаграмотності, організованій Міністерством освіти і науки України й Академією української преси, повідомляє прес-служба МІП.

"Усі згодні, що потребують нових знань стосовно споживання контенту, проте ніхто не має на це часу. Хоча держава не має інструменту, щоб стимулювати дорослих до самоосвіти у сфері медіаграмотності, ми можемо і повинні забезпечити медіаосвіту не лише на рівні середньої школи, проте і на дошкільному, зважаючи на те, коли діти вперше отримують у руки телефон з доступом до інтернету", - сказав Золотухін.

Читайте також: Українці мають навчитися розпізнавати фейки - посол США

Він наголосив, що медіаосвіта є одним із компонентів вирішення проблеми дезінформації. "Однак неможливо лише медіаграмотністю зупинити розповсюдження брехливих новин, що тиражуються сумнівними експертами - це питання добросовісності медіа та дотримання журналістських стандартів", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-