ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії російській пропаганді

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії російській пропаганді

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи 25 квітня ухвалила резолюцію щодо протидії російській пропаганді.

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ, голова української делегації в Асамблеї Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook

“Ще одна невеличка перемога. ПАРЄ щойно одноголосно ухвалила резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи (observatories) для відстежування дезінформації та фейків”, - написав він.

Зокрема, за його словами, у документі констатується, що «у деяких випадках державні засоби масової інформації були перетворені на пропагандистські інструменти та використані для передачі фальшивих новин або розпалювання ненависті ксенофобії проти меншин та певних груп”.

“У зв'язку з цим Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської ради 2015 про боротьбу з потоком дезінформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-акаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи "East StratCom", - йдеться в ухваленій резолюції.

Читайте також: Ар’єв пояснив, чим важлива для України резолюція ПАРЄ

Крім того, зазначив Ар'єв, у документі зазначається, що “Асамблея вітає спільну заяву спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй з питань свободі слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те, що державні суб'єкти не повинні створювати, спонсорувати та розповсюджувати дезінформацію чи пропаганду».

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій формулювання «неконтрольовані урядом території» України змінено на «території під фактичним контролем Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-