Ар’єв пояснив, чим важлива для України резолюція ПАРЄ

Ар’єв пояснив, чим важлива для України резолюція ПАРЄ

Укрінформ
Голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв пояснив, чим для України важливе визнання ПАРЄ того, що фактичний контроль частини Донбасу здійснює Росія.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 «З України знімається відповідальність за всі злочини, які здійснені на непідконтрольних територіях. Натомість, відповідальною стає Росія», - зазначив нардеп.

Він також вказав на те, що «ніхто не зможе дорікнути Україні за будь-яку подію чи управлінську дію на непідконтрольній території, але Росії - ще й як». 

«Неналежне гуманітарне чи соціальне забезпечення на непідконтрольній території, чим часто дорікали Україні деякі західні політики чи навіть лідери, стає проблемою Росії», - вказав політик.

Він наголосив, що прийнята поправка дала змогу, щоб речі не просто були названі своїми іменами, а і з призначенням прямо відповідального за все, що коїться в ОРДЛО.

Читайте також: Визнання ПАРЄ підконтрольності Донбасу Росії наближає Путіна до Гааги

«І відповідального звати Російська Федерація. Звідси ще один висновок для Заходу, головний: ніякої громадянської війни в Україні немає. Є окупація. Розмови закінчено - факт зафіксований в документі», - вказав Ар’єв. 

Як відомо, у Парламентській асамблеї Ради Європи вчора ухвалили резолюцію, в якій формулювання «неконтрольовані урядом території» України змінено на «території під фактичним контролем Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-