Корупція в ПАРЄ: проблему обговорять на дебатах

Корупція в ПАРЄ: проблему обговорять на дебатах

Укрінформ
У четвер, 26 квітня, на засіданні сесії Парламентської асамблеї Ради Європи відбудуться дебати щодо корупції всередині ПАРЄ.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Ключовий день квітневої сесії ПАРЄ - 26 квітня. У четвер відбудуться емоційні і болючі дебати щодо корупції в цій організації, яка через системні нехтування політичною етикою і принципами, переживає серйозну кризу. В ПАРЄ зараз є шанс повернути реальну довіру до себе, очиститися від бруду, перестати бути "європейською говорильнею", якою стала Асамблея, й знову стати впливовим інститутом захисту прав людини в Європі", - зазначила вона.

Водночас Геращенко наголосила, що українські політики не фігурують у зазначених розслідуваннях й не причетні до жодних фактів порушення етики.

Читайте також: Сьогодні у ПАРЄ говоритимуть про внутрішньо переміщених осіб

"Більше того, рік тому саме ми перші порушили (питання щодо) відставки тодішнього президента Аграмонта і його колег, причетних до аморальних і негідних вчинків, й нас тоді мало хто підтримував, а на групі ЕРР (Європейська народна партія — ред.) ще й влаштували обструкцію. Час довів нашу правоту. Ці події стали для всіх нас важливим уроком, якого варто дотримуватися й вдома", - підкреслила перший віце-спікер.

Геращенко також розповіла, що нині кілька ключових керівників ЕРР - політиків із різних країн підозрюються в причетності до корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-