Вільнюс не бачить передумов для перегляду відносин із Москвою

Вільнюс не бачить передумов для перегляду відносин із Москвою

Укрінформ
Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив про відсутність передумов для зміни політичної лінії у відносинах з Росією.

Так він відгукнувся про проведену у понеділок прем'єр-міністром Литви Саулюсом Сквернялісом нараду, присвячену відносинам з Росією та країнами Східного партнерства, повідомляє Delfi.

"Ми говоримо про практичний рівень, на якому багато чого можна зробити. А корекцій у політичній поведінці немає, для цього немає передумов", - заявив журналістам глава МЗС після зустрічі.

У нараді також взяли участь посли кількох країн.

Лінкявічюс підкреслив, що там не йшлося про поліпшення політичних відносин з Росією. "Сьогодні про це не було мови, я сказав ще раз - немає передумов змінювати будь-які цілі, коригувати політичну поведінку", - зазначив міністр.

Читайте також: Литва вражена військовими реформами в Україні - міністр оборони

Він пояснив, що потепління у відносинах з Росією можливе тільки за її ініціативи.

"Потепління має йти з їх боку, з боку тих, хто заморожує. Я категорично відкидаю міркування про те, що ми повинні щось зробити, щоб поліпшити відносини. Я вже говорив вам, можливо, не раз: ми не окуповували Крим, ми не окуповували 20% території Грузії, ми не втручаємося в політичну систему інших країн або вибори, ми не бачимо, що тут повинні покращувати. (...) Якщо хтось представляє поліпшення відносин за рахунок поступок у цих сферах, то їх не буде", - сказав Лінкявічюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-