Литва вражена військовими реформами в Україні - міністр оборони

Литва вражена військовими реформами в Україні - міністр оборони

Фото
Укрінформ
У Києві відбулась робоча зустріч міністра оборони України Полторака з міністром національної оборони Литви Кароблісом, під час якої сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема, на Сході, зміни формату проведення Антитерористичної операції, законодавчі зміни в ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

"Сьогодні ми вносимо корективи в сили та засоби у зв’язку зі зміною формату операції. Новий формат /Операція об’єднаних сил - ред./ дає нам можливість вибудувати вертикаль управління всіх структур, які беруть участь в ній, та підвищити ефективність наших дій", — наголосив міністр оборони України.

Він відзначив, що політико-дипломатичний спосіб вирішення ситуації на території Донецької та Луганської областей є пріоритетним, а одним із варіантів розглядається введення миротворчої операції у відповідності до всіх міжнародних норм та правил.

"У будь-яких переговорах повинен бути аргумент. Нашим аргументом є сильна професійна армія. Зараз ми проводимо серйозну роботу з розбудови нашої інфраструктури, розвитку навчальних центрів відповідно до стандартів НАТО", — підкреслив Полторак.

В свою чергу, міністр національної оборони Литовської Республіки Раймундас Каробліс привітав ті реформи, які відбуваються у Збройних силах України, та зазначив важливість прийняття закону "Про національну безпеку".

Читайте також: Полторак розповів, як працюватиме штаб після завершення АТО

"Я цілком задоволений станом нашого двостороннього співробітництва та вражений вашими реформами. Ми бачимо гарний результат роботи, простежується прогрес в реформуванні, зокрема розвиток старшинсько-сержантського корпусу, створення Сил спеціальних операцій, робота зі створення військової поліції", сказав Каробліс.

Глави оборонних відомств домовились про продовження та розвиток співпраці та відмітили успішність реалізації усіх попередніх спільних проектів.

 Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-