Ердоган пояснив боротьбою з тероризмом продовження надзвичайного стану

Ердоган пояснив боротьбою з тероризмом продовження надзвичайного стану

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пояснив, що надзвичайний стан в країні спрямований на захист бізнесу від тероризму і перешкоджає страйкам робітників.

Про це повідомляє Reuters.

"Надзвичайний стан стосується тільки терористів. Зараз він запобігає страйкам робітників, таким як страйк в Бурсі, який ми негайно припинили. Це боротьба з тероризмом", - сказав Ердоган у суботу під час виступу перед бізнес-лобі DEIK, що представляє приватний сектор Туреччини за кордоном.

Як повідомлялося, цього тижня парламент Туреччини проголосував за продовження на три місяці надзвичайного стану, введеного після невдалого державного перевороту в липні 2016 року.

Зазначається, що режим НС продовжено вже всьоме і це дозволяє Ердогану та його уряду обходити парламент в ухваленні нових законів і дає змогу утискати права та свободи, пише агентство.

Читайте також: Парламент Туреччини підтримав дострокові вибори

Продовження надзвичайного стану вже розкритикували представники правозахисних груп і західні союзники Туреччини.

В умовах надзвичайного стану в Туреччині страйки, протести і прояви громадянської непокори можуть бути скасовані з міркувань безпеки. 

Раніше цього року турецька влада завадила вийти на страйк робітникам північно-західного міста Бурса, центру автомобільної промисловості і текстильного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-