Австралія готова протистояти РФ разом з Британією

Австралія готова протистояти РФ разом з Британією

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив, що його країна непохитно підтримує Велику Британію у протидії Росії через справу Солсбері та застосування хімічної зброї у Сирії.

Про це повідомляє провідне австралійське видання The Australian.

“І хімічна атака в Сирії, і використання реагента нервово-паралітичної дії на британській землі, і розгортання кібератак через Інтернет... цьому потрібно протистояти, від цього слід захищатися, це слід ідентифікувати”, - заявив австралійський прем’єр за результатами зустрічі чотирьох членів (Великобританії, Австралії, Канади та Нової Зеландії) розвідувальної групи “П’ять очей”, яка пройшла у центрі кібербезпеки у Лондоні.

Читайте також: Міноборони Австралії планує оприлюднити наймасштабніші оборонні тендери

Малкольм Тернбулл подякував британському прем’єр-міністру Терезі Мей за її лідерство у вжитті заходів проти Росії і сказав, що Австралія непохитно підтримує Великобританію. Він також висловив занепокоєння з приводу кібератак на підприємства та державні установи країни, що здійснюються силами, підтримуваними Москвою.

“Усім нам слід бути пильними… Проблема участі РФ у кібератаках та підривній діяльності є дуже серйозною”, - наголосив Тернбулл, зазначаючи необхідність розуміння небезпеки бізнес-структурами.

Читайте також: Австралія звинуватила Росію у серії кібератак

У свою чергу британський прем’єр підкреслила, що Росія використовує дезінформаційні пропагандистські кампанії, щоб спотворити істину про те, що трапилося у Солсбері та в Сирії.

“Очевидно, що Росія знає, що вона робить. І ми не повинні мати жодних сумнівів, що така кібервійна є однією з найбільших проблем нашого часу”, - наголосила Тереза Мей.

Читайте також: Австралія та Франція обговорять глобальні виклики на найвищому рівні

Сторони погодилися, що урядовим структурам та бізнесу потрібно мобілізувати свої зусилля, щоб протистояти протиправній діяльності РФ, особливо у кіберсфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-