Австралія та Франція обговорять глобальні виклики на найвищому рівні

Австралія та Франція обговорять глобальні виклики на найвищому рівні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон здійснить свій перший візит до Австралії для обговорення глобальних викликів та питань двосторонньої співпраці.

Про це повідомляє видання The Australian.

“У час невизначеності та постійних викликів заснованому на міжнародному праві світопорядку, який підтримують наші країни, нам слід продовжувати співпрацю для подолання глобальних викликів та задля наших народів”, - прокоментував майбутню зустріч прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

За його словами, Франція є одним з “найдавніших і найближчих друзів” Австралії.

Прогнозується, що сторони також обговорять конфлікт у Сирії, оскільки обидві країни заявили про підтримку можливого військового удару США по Сирії.

Читайте також: Австралія підтримає можливий військовий удар США по Сирії - глава МЗС

Окрім глобального порядку денного, сторони розглянуть програму будівництва французькою компанією Naval Group підводних човнів для ВМФ Австралії, а також зону вільної торгівлі з ЄС.

“Ми обговоримо наступні кроки у започаткуванні переговорів щодо угоди про вільну торгівлю між Австралією та ЄС, яка має реалізувати наші плани відкритих ринків та бути заснованою на чітких правилах ліберальної торговельної системи, що сприятиме посиленню наших торговельних та інвестиційних звязків”, - заявив очільник австралійського уряду.

Читайте також: Олланд у своїй книзі розповів про порушену Макроном обіцянку

Очікується, що президент Франції пробуде в Австралії три дні, починаючи з 1 травня цього року.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Еммануеля Макрона, будь-які удари Франції в Сирії будуть спрямовані на об'єкти, пов'язані з хімічною зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-