Олланд у своїй книзі розповів про порушену Макроном обіцянку

Олланд у своїй книзі розповів про порушену Макроном обіцянку

Укрінформ
У Франції надійшла у продаж книга колишнього президента Франсуа Олланда "Уроки влади".

Про це повідомляє BFMTV.

У книзі Олланд розповідає про події під час свого президентства, а також пише про прихід до влади Еммануеля Макрона, який в уряді за часів президентства Олланда був міністром економіки.

Зокрема, за словами екс-президента, Макрон обіцяв створити партію на підтримку Соціалістичної партії, від якої балотувався Олланд, але не дотримав своєї обіцянки і його партія "Вперед, Республіко!" діяла як окрема політична сила.

"Він сказав мені, що має намір під своїм началом створити рух, покликаний оживити дискусію навколо ідей та мобілізувати нашу підтримку", - зазначив Олланд.

За його словами, Макрон запевняв, що "Вперед, Республіко!" не буде конкурувати з Соціалістичною партією.

Читайте також: Макрон закликав Путіна натиснути на Дамаск

"Він не хоче мирного співіснування з Соціалістичною партією. Він хоче її замінити. Перед тим, як приєднатися до мене в Єлісейському палаці, у 2012 році він був фахівцем зі злиття та поглинання: операція, яку він готує, - це не зближення. Це поглинання", - пише колишній президент.

Олланд також описав напружену атмосферу передання влади й ставить риторичне запитання, чи почувається чинний президент щасливим, усвідомлюючи свою провину за дії у минулому.

У книзі екс-президент також висловлює жаль щодо прихильного ставлення до Макрона у минулому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-