Австралія звинуватила Росію у серії кібератак

Австралія звинуватила Росію у серії кібератак

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії заявив про причетність Російської Федерації до низки торішніх кібератак проти австралійських компаній.

Про це повідомляє місцевий інформаційний веб-ресурс news.com.

«Висновки, які ми як уряд зробили для себе і які мусять враховувати всі австралійці, полягають у тому, що пильність є абсолютно необхідною у плані кібербезпеки», - заявила міністр оборони Австралії Маріса Пейн.

За її словами, близько 400 австралійських компаній у 2017 році постраждали від кібератак, здійснених хакерами, підтримуваними Кремлем, однак непоправної шкоди завдано не було.

Цю думку підтвердив і міністр кібербезпеки Ангус Тейлор. «Ця спроба Росії є сильним нагадуванням про те, що австралійський бізнес та приватні особи є постійною мішенню для незаконної діяльності як звичайних зловмисників, так і хакерів, підтримуваних урядами інших держав, і ми маємо дотримуватися суворих норм кібербезпеки», - заявив міністр.

За його словами, пунктами доступу до австралійських мереж стали комерційно доступні роутери.

Читайте також: США та Британія заявляють, що кремлівські хакери заразили роутери по всьому світу

«Це демонструє, що будь-який підключений пристрій є вразливим до шкідливої діяльності», - сказав міністр.

Заяви австралійських посадовців пролунали під час заходів з питань зміцнення співпраці з питань кібербезпеки між Австралією та США.

Раніше Міністерство національної безпеки США, Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) та Національний центр кібербезпеки Великої Британії оприлюднили спільну заяву про шкідливу інтернет-активність, яка проводиться урядом Росії. Зокрема, у ній ідеться, що фінансовані Кремлем російські хакери інфікували комп'ютерні маршрутизатори для вилучення інтелектуальної власності і, можливо, підготовки до майбутніх кібератак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-