Берлін хоче залишити

Берлін хоче залишити "вікно діалогу" з Москвою

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд вважає, що Захід повинен давати чіткі відповіді на дії Росії, які є неприйнятними.

Про це Фріланд заявила на прес-конференції після переговорів з міністром закордонних справ ФРН Хайко Маасом у Берліні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що використання отруйної речовини на британській території, території партнера по G7, НАТО, є абсолютно неприйнятним і потребувало чіткої відповіді", - заявила Фріланд.

Вона уточнила, що Канада разом з союзниками взяла участь у висилці російських дипломатів, було вислано четверо осіб. "Для нас було дуже важливо бути солідарними з Великобританією", - зазначила міністр.

За її словами, ця тема буде обговорюватися серед інших на зустрічі "Великої сімки" наступного тижня в Торонто.

Фріланд поклала на Росію і частину відповідальності за те, що відбувається в Сирії. "Такі дії, як акт в Солсбері, як підтримка режиму Асада, який перейшов лінію, використавши хімічну зброю, є неприйнятними. Треба чітко говорити про те, що Росія розділяє моральну відповідальність за частину злочинів, які ми бачимо в Сирії", - заявила дипломат.

При цьому вона визнала, що діалог і розмова з Росією необхідні, навіть, при всьому вищезгаданому.

Читайте також: "Блакитні шоломи" для Донбасу: про що говорили глави МЗС Німеччини і Канади

З цим згоден і міністр закордонних справ ФРН Маас.

"З Росією має бути вікно діалогу. Це важливо", - сказав він.

Говорячи про Сирію, він наголосив, що там терміново потрібен політичний процес, і треба використати цей момент, щоб його просунути. Берлін і Оттава переконані, сказав німецький дипломат, що існує тільки політичне рішення цього конфлікту, а для нього потрібна Росія, діалог з нею. "Без Росії не буде політичного рішення в Сирії", - вважає він.

Міністр сказав, що Німеччина з усіх питань перебуває в тісному контакті з партнерами і хоче бути частиною процесу, вносити свій внесок, у тому числі у тому, що стосується Сирії, а також України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-