Держсекретар МЗС Німеччини: Відносини з Росією стають усе більш ворожими

Держсекретар МЗС Німеччини: Відносини з Росією стають усе більш ворожими

Укрінформ
У Берліні розуміють важливість розвитку партнерства зі східними сусідами ЄС, у тому числі Україною, і найближчим часом сформують збалансовану політику відносно Росії.

Про це заявив держсекретар МЗС ФРН Андреас Михаеліс у Берліні на зустрічі з членами Міжнародної кризової групи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Подивіться на наших східних сусідів. Враховуючи величезні наслідки для безпеки, наші зусилля щодо подолання розриву між Сходом і Заходом у Європі не можуть закінчуватися на кордонах Європейського Союзу, вони повинні включати учасників Східного партнерства, зокрема Україну та Білорусь", - сказав Михаеліс. 

Він також вказав на необхідність прагнути до спільної безпеки та балансу інтересів з Росією. "Ми, можливо, думали після Криму, що відносини не можуть бути гіршими. Але потім були Донбас, втручання у вибори, кібератаки, Солсбері. Наші відносини стають усе більш ворожими", - констатував дипломат. 

Михаеліс відзначив необхідність критично переглянути політику, яку ФРН проводили упродовж десятиліть і яку деякі її партнери засудили як «російський романтизм». 

"У наступні місяці ми сформуємо збалансований підхід до Росії, що поєднує чітку принципову позицію з готовністю до діалогу і взаємодії", - відзначив держсекретар, уточнивши, що нова "східна політика" має бути європейською.

Читайте також: У США і Британії назвали Росію найсильнішим ворогом у кіберпросторі

Дипломат зауважив, що внутрішня згуртованість Європи, її політика і політика за межами зовнішніх кордонів ЄС нерозривно пов'язані. Він підкреслив, що Європейський Союз повинен перетворитися на сильного актора не лише у колі сусідів. У тому числі, відзначив він, доведеться переглянути традиційну політику у відносинах із США. 

"Як європейці ми повинні взяти на себе більше відповідальності за свою долю і за міжнародну систему, базовану на правилах... У разі потреби ми повинні чітко дати зрозуміти нашим союзникам, у який момент вони можуть переступити межі нашої солідарності", - заявив Михаеліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-