Качинський озвучив новий план реформ у Польщі

Качинський озвучив новий план реформ у Польщі

Укрінформ
Допомога на дітей шкільного віку, зниження податків та соціальних внесків для малого бізнесу, підтримка багатодітних матерів та будівництво локальних доріг - основні пункти нового соціально-економічного плану, який польський уряд пропонує полякам.

Про це під час візиту до населеного пункту Тшцянка Великопольського воєводства (захід РП) заявив лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Великий дорожній проект: щонайменше 5 млрд злотих (близько 1,4 млрд дол.)  на дороги у гмінах (найменша адміністративно-територіальна одиниця РП - ред.) у повітах... Це дозволить відремонтувати і збудувати близько 10 тис. кілометрів доріг”,- заявив Качинський.

Він також звернув увагу на інші проекти - 300 злотих (близько 90 дол.) допомоги на кожного учня до 18 років у серпні, перед початком навчального року; подальше зниження податку з прибутку для малих та середніх фірм з 15% до 9%; нижчі соціальні відрахування із зарплат для дрібних підприємців; а також програма “Мама+” - додаткова пенсія для жінок, які виростили чотирьох і більше дітей. 

Крім того, за словами Качинського, в рамках програми “Мама+” польський уряд також хоче стимулювати подальшу народжуваність в однодітних сім'ях, допомагати вагітним жінкам і підтримувати навчання жінок, які мають малих дітей. 

Читайте також: Судова реформа у Польщі: Варшава та Єврокомісія сіли за стіл переговорів

В суботу під час з'їзду у Варшаві правлячої в Польщі коаліції трьох партій - “Право і Справедливість”, “Солідарна Польща” і “Порозуміння” запропоновано новий великий пакет соціальних програм. Як наголосив глава польського уряду Матеуш Моравецький, кошти на реалізацію цих та попередніх проектів влада бере, зокрема, з ущільнення податкової системи і боротьби з несплатою податків, завдяки чому вже вдалося повернути до бюджету країни “десятки мільярдів злотих”.

Глава польського уряду зазначив також, що PiS та його коаліційні партнери мають амбіції перемогти у цьогорічних місцевих виборах, а також парламентських і виборах до Європарламенту в 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-