Дерипаска, Вексельберг, Абрамович і К°: Британія хоче притиснути олігархів РФ

Дерипаска, Вексельберг, Абрамович і К°: Британія хоче притиснути олігархів РФ

Укрінформ
Влада Великої Британії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, що ведуть справи у Сполученому Королівстві.

Про це пише Sunday Times.

За даними видання, що посилається на джерела у канцелярії прем'єр-міністра Терези Мей, конкретні обмежувальні заходи наразі «зважуються». У публікації згадуються Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг, проти яких США ввели жорсткі санкції нещодавно, а також Роман Абрамович.

​​Мей підтвердила виданню, що вивчаються всі аспектів заходів, до яких можуть вдатися.

Як відомо, з січня цього року державні органи Британії отримали право ставити запитання про походження капіталу іноземним власникам нерухомості та активів, і в разі незадовільної відповіді на непрозоре майно буде накладено арешт.

Читайте також: Британія в ООН нагадала Росії агресію у Грузії, МН-17 та Солсбері

Як повідомляв Укрінформ, багаті іноземці, в тому числі російські олігархи, які підозрюються в корупції, будуть змушені пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великої Британії.

Згідно з оцінками, у Великобританії щороку відмивається близько 90 мільярдів фунтів стерлінгів, зароблених незаконним шляхом.

Нагадаємо, найбагатші росіяни через введені 6 квітня Сполученими Штатами санкції проти олігархів і топ-чиновників РФ втратили загалом близько 16 млрд дол. протягом дня.

У новий пакет санкцій США були включені 7 російських олігархів, 17 представників російської державної влади, а також 14 організацій і компаній. В експертних колах США назвали ці санкції одними з найпотужніших.

Зокрема, Міністерство фінансів США зобов'язало до полудня 7 травня припинити всі транзакції і взаємодію з російськими компаніями, які потрапили під санкції, в тому числі з групою EN+, групою ГАЗ і Об'єднаною компанією "Русал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-