Російські олігархи через санкції США за день втратили $16 мільярдів - Bloomberg

Російські олігархи через санкції США за день втратили $16 мільярдів - Bloomberg

Укрінформ
Найбагатші росіяни через введені 6 квітня Сполученими Штатами санкції проти олігархів і топ-чиновників РФ втратили загалом близько 16 млрд дол. протягом дня. 

Такі дані наводить агентство Bloomberg

"Сукупні статки найбагатших людей країни (РФ - ред.) скоротилися на 16 млрд дол... після запровадження США санкцій минулого тижня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зазнали збитків 26 із 27 росіян, які входять до списку Bloomberg Billionaires Index (щодня оновлюваний рейтинг агентства).

Так, статки гендиректора "Норнікеля" Володимира Потаніна знизилися на 2,25 млрд дол. Генеральний директор "Лукойлу" Вагіт Алекперов втратив 1,37 млрд дол., а власник "Ренови" Віктор Вексельберг - 1,28 млрд дол.

Збитки власника холдингу En+, US Rusal Олега Дерипаски становлять 905 млн дол. За даними Лондонської фондової біржі, акції його компаній впали на 54%.

Раніше журнал Forbes писав, що найбагатші росіяни втратили за день більше 12 млрд дол.

Читайте також: Акції "Русала" продовжили падіння при відкритті торгів на Гонконгській біржі

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США оприлюднило у п'ятницю новий пакет санкцій, в який були включені 7 російських олігархів, 17 представників російської державної влади, а також 14 організацій і компаній. В експертних колах США назвали ці санкції одними з найпотужніших.

Зокрема, Міністерство фінансів США зобов'язало до полудня 7 травня припинити всі транзакції і взаємодію з російськими компаніями, які потрапили під санкції, в тому числі з групою EN+, групою ГАЗ і Об'єднаною компанією "Русал".

В іншому документі, випущеному в п'ятницю Управлінням із контролю за іноземними активами США (OFAC), наголошується на необхідності до 5 червня анулювати контракти і домовленості з 12 російськими організаціями, які потрапили під дію санкцій. Серед них: агрохолдинг "Кубань", Basic Element Ltd, B-Finance Ltd, група EN+, "Євросибенерго", "Група ГАЗ", "Газпром Буріння", "Ладога Менеджмент", NPV Engineering, "Група Ренова", "Російські Машини", Об'єднана компанія "Русал". Крім того, забороняється мати відносини з будь-якою іншою організацією, що має 50% і більше акцій у зазначених компаніях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-