Німеччина і Франція докладатимуть зусиль для припинення вогню у Сирії - Маас

Німеччина і Франція докладатимуть зусиль для припинення вогню у Сирії - Маас

Укрінформ
Німеччина разом із Францією ініціюють нові міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення тривалого припинення вогню в Сирії.

Про це заявив у суботу, 14 квітня, міністр закордонних справ Німеччини Хейко Маас, повідомляє Reuters.

Представники Німеччини, Франції, Британії та США зустрінуться у Лондоні в неділю, щоб обговорити наступні кроки після узгоджених західних повітряних ударів проти Сирії в ніч на суботу, сказав він.

Маас заявив, що ініціатива також обговорюється Радою НАТО, яка відбулася в суботу в Брюсселі. Окрім того, міністри закордонних справ Європейського Союзу будуть обговорювати подальші конкретні заходи щодо подолання кризи в Сирії у понеділок.

"Ми будемо працювати разом з Францією для створення міжнародного формату впливових держав, які можуть стати новим імпульсом для політичного процесу", - сказав Маас.

Читайте також: Німеччина пов'язує авіаудар по Сирії з діями Росії в ООН

Він також наголосив, що Німеччина буде використовувати всі дипломатичні засоби, щоб покінчити з семилітньою війною та знищити залишки хімічної зброї.

Міністр закордонних справ Німеччини вчергове розкритикував позицію Росії щодо Сирії, але сказав, що Берлін буде використовувати свої двосторонні зв'язки із Москвою, щоб забезпечити її "конструктивну" позицію у цьому питанні.

Маас зазначив, що вкрай важливим є спочатку досягнення тривалого загальнодержавного припинення вогню в Сирії та гуманітарного доступу, а наступним кроком буде ведення переговорів про тривале рішення, спрямоване на вирішення законних інтересів сирійського народу.

"Ключовими віхами стануть створення перехідного уряду, конституційна реформа та вибори", - сказав він.

Як повідомлялося, Німеччина не брала участі в повітряних ударах США і союзників, але підтримала їх як "необхідну і відповідну" дію, щоб попередити Сирію про неприпустимість подальшого використання хімічної зброї, заявила канцлер Ангела Меркель у суботу.

Фото: Die Zeit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-