Німеччина пов'язує авіаудар по Сирії з діями Росії в ООН

Німеччина пов'язує авіаудар по Сирії з діями Росії в ООН

Укрінформ
Злочини режиму Асада і його покровителів у Сирії не повинні залишатися без наслідків і відповіді міжнародного співтовариства.

Про це йдеться у заяві глави МЗС ФРН Гайко Мааса, поширеній його прес-службою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рада Безпеки ООН через дії Росії ось вже протягом кількох місяців блокована щодо сирійського питання, у тому числі щодо використання хімічної зброї, і не може виконувати своїх функцій у даному аспекті. У цій ситуації обмежена атака на військові структури сирійського режиму з боку Франції, Великої Британії і США як постійних членів Ради Безпеки була адекватним і необхідним сигналом", - заявив міністр.

Він вважає, що такі дії союзників роблять свій внесок у те, щоб ускладнити повторення застосування хімзброї у майбутньому. Маас нагадав, що протягом семи років, коли вирує війна у Сирії, знову і знову доводиться брати до відома, що режим Асада здійснює військові злочини, застосовуючи при цьому проти мирних жителів хімічну зброю, що є міжнародним військовим злочином, який не має залишатися безкарним.

Читайте також: Меркель назвала авіаудари по Сирії необхідними і доречними

Берлін, за словами німецького міністра, поділяє вимоги щодо повторного проведення ОЗХЗ повного і незалежного розслідування ймовірного застосування хімічної зброї та щодо ефективного доступу гуманітарної допомоги. Водночас, підкреслив дипломат, цей конфлікт, його розвиток, інтенсивність і масштаби наполегливо вчать нас тому, що тривкий мир може бути досягнутий лише через політичне рішення. Тому Німеччина і надалі підтримуватиме роботу Організації Об'єднаних Націй у Женевському процесі. Політичний процес потребує нового імпульсу і прагнення усіх зацікавлених сторін дійти рішення, яке прокладе шлях до того, щоб люди у Сирії могли отримати нове майбутнє у безпеці і без війни.

Фото: Die Zeit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-