Без міжнародної реакції Асад може повторити хіматаки - МЗС Польщі

Без міжнародної реакції Асад може повторити хіматаки - МЗС Польщі

Укрінформ
Нанесення авіаударів Сполученими Штатами, Великою Британією та Францією по об'єктах, які забезпечують застосування хімічної зброї у Сирії, є наслідком безкарності винуватців злочину. Відсутність міжнародної реакції й далі заохочуватиме винуватців до чергових хіматак.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

“Останні події (авіаудари союзників — ред.) ми оцінюємо у контексті повторення атак із застосуванням хімічної зброї проти цивільного населення Сирії і як наслідок - безкарності винуватців донині. Відсутність належної реакції на такого типу дії заохочує до подальших атак із застосуванням винятково негуманної зброї, яка заборонена міжнародним правом”, - йдеться в заяві польської дипломатії.

Як зазначається, у цій ситуації міжнародна спільнота не може залишатися осторонь і повинна здійснити усі можливі кроки, аби запобігти повторенню таких атак у майбутньому, особливо проти беззахисного цивільного населення. 

Читайте також: Україна солідарна зі США й союзниками щодо Сирії

“Разом з тим, відповідальні міжнародні органи повинні прийняти рішення, що дасть можливість ідентифікувати і засудити винуватців нинішніх атак”,- наголошується в заяві.

У ній підкреслюється, що Польща продовжуватиме докладати зусиль на міжнародній арені щодо повної відмови від хімічної зброї.

“Не можна погоджуватися на її застосування, це має переслідуватися, незважаючи на обставини і місце застосування”,- йдеться в документі.

Польща також закликала утриматися від дій, які можуть вести до подальшої ескалації ситуації.

Республіка Польща є непостійним членом Радбезу ООН упродовж 2018-2019 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-