ЄС повернув до Москви посла після консультацій

ЄС повернув до Москви посла після консультацій "у справі Скрипаля"

Укрінформ
Посол Європейського Союзу у Росії Маркус Едерер, відкликаний з країни 23 березня у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля, повернувся у Москву.

Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС у Москві на своїй сторінці у Twitter.

"У відповідь на численні запити ми інформуємо, що глава Представництва ЄС у Росії посол Маркус Едерер повернувся в Росію після завершення консультацій у Брюсселі", - говориться у повідомленні.

За інформацією "Радіо Свобода" Маркус Едерер приїхав у Москву 12 квітня.

Це перше повернення посла з початку глобального дипломатичного скандалу між Заходом і Росією з взаємним висиланням десятків дипломатів.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня у британському місті Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, швидше за все, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленим ще в СРСР.

Читайте також: Британія збирає Радбез ООН через доповідь ОЗХЗ щодо Солсбері

ЄС у відповідь на здійснену Росією хімічну атаку у Солсбері відкликав свого посла в Москві для консультацій.

В той же час Євросоюз не видворив зі складу Постійного представництва РФ при ЄС жодного російського дипломата, як це зробили солідарно з Британією НАТО і близько 30 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-